Skip to content

DAVID VID

Apassionat de l’oralitat, de la narració i la locució desenvolupa diferents tasques relacionades amb el món oral. Es considera un contador d’històries, en vers i en prosa. Conta contes i diu versos per qualsevol racó. Els escenaris són un espai natural i segueix pensant que el fet oral és el que retè la memòria. Admira artistes i admira comediants. Editor, escriptor, poeta, rapsode, versador d'albaes, investigador, recopilador de versos, dites, romanços i tot allò que tinga a veure amb la tradició i les arrels i gestor cultural, ha fet de la cultura i la paraula dita el seu món. S’ha lliurat en cos i ànima, es pot dir. I així desenvolupa la seua vida amb tasques relacionades amb l'oralitat, la gestió cultural, l’edició, l’escriptura, la investigació, la divulgació, la locució… En 2014 fundà l’editorial i projecte cultural El Petit Editor, i darrerament ho compagina amb les tasques de direcció del periòdic comarcal L’Expressió (Ribera i Safor). 

Llicenciat en Dret i TASOC, ha estat corresponsal del diari Levante-Emv en la Ribera Alta i ha col·laborat amb altres mitjans de comunicació, tant en televisió com en ràdio (Riberaexpress, Ribera TV, Canal 9, Ràdio Pego…). Ha creat guions per a televisions locals, ràdios i per a grups de teatre aficionat. Ha publicat el text teatral Uns pecats quasi capitals, el cançoner i estudi de l’obra d’Ovidi Montllor en el llibre Ovidianes. Cançons, el llibre d’investigació històrica Història de les falles de Carcaixent i el poemari Teatre d’impostures, a més a més d’haver publicat en els llibres corals Per l’escletxa que ens fibla, Impostures, blablablismes i altres koales i De res poetica. Els seus poemes també han vist la llum en revistes poètiques com Versonalidad, el fanzine.

Ha estat fundador i organitzador del Festival Invers de poesia de Carcaixent i del Festival de teatre de carrer Urbaescenes des de la seua creació, així com del Festival Envers d’oralitat de Cullera. També va ser director de l’Aula de teatre i de l’Escola de narració oral de la Societat Coral el Micalet, així com del grup d’oralitat Paraula Viva. Dirigeix i coordina diversos grups d'aprenentatge de l'art de recitar i parlar en públic així com, també, clubs de lectura.

Com a rapsode i contador és coautor, junt amb Jesús Mondria, dels espectacles poètics musicals Pròxima poesia, Pròxim Vers i Pròxima íntima. També ha estat coautor de l’espectacle Cartes a l’Ovidi, junt amb el cantautor Bertomeu i d’Ovidianes, amb el cantautor Enric Casado, amb qui també ha creat Romanços, Poetes nostres i Paraules. Els darrers espectacles Pròxima poesia i Recorda’m, de memòria històrica, s’estrenaran aviat. També, interpreta els espectacles propis i participa en els festivals de poesia Slam Poetry i Versonalidad d’Spoken Word de València.

 

                  

                           

Selecciona idioma