Títol: Arròs a la cubana
Autor: Vicent Sanxis i Aida Lastras
Col·lecció: Ciutat oculta, 21
Llengua: valencià
1a edició: abril 2024
Pàgines: 196
Format: 15×23 cm
Enquadernació: llibre amb solapes
PVP: 18€
ISBN: 978-84-127834-4-5

Arròs a la cubana
Vicent Sanxis i Aida Lastras

Cuba, escenari d’una guerra cruenta per l’alliberament o pel manteniment de l’estatus imposat al llarg de segles. Camp de batalla entre soldats espanyols que perseguien la salvaguarda del colonialisme i illencs que anhelaven la independència.

Entre aquells soldats, Bernat, un jove carcaixentí, descobrirà inclemències, la duresa de la vida i, també, una existència diferent i diversa. Mentre, Aigües, sa mare, segueix lluitant al poble per mantenir la família, la casa i la feina tot esperant les notícies del fill que està en el front de la batalla.
A través de l’intercanvi de cartes entre mare i fill hom viurà les experiències familiars i vitals d’unes persones que, per circumstàncies, es van trobar enmig d’un temps convuls i fosc.

Guerra, foc, espais transcendents, ànsia i anhels de llibertat en aquesta novel·la colpidora que ens mostra la realitat d’un temps i uns escenaris dibuixats i cartografiats epistolarment, tot partint d’un diari de guerra trobat a la Ribera del Xúquer.

AIDA LASTRAS I VICENT SANXIS

Aida Lastras (1988) estudià Gestió i administració pública a la Universitat Politècnica, però la seua passió sempre han estat les lletres. Ha participat en diversos tallers de narrativa de la UPV i de la UV, així com en l’edició digital d’Escrits dissidents amb el relat La filla de la mala mar. A banda, també col·labora puntualment en revistes locals. Per a ella llegir a Vicent Sanxis ha estat una font d’inspiració inesgotable i, sense ell sospitar-ho, també ha sigut un dels millors professors d’història que ha tingut.

Vicent Sanxis (1955) viu entre Rafelguaraf i Carcaixent. Començà en el món dels llibres amb una Introducció a la història de Rafelguaraf, el Tossalet i Berfull (1995), a la que seguiren títols com Els últims moriscos de Benifairó de la Valldigna (2008), Història de l’Ateneu Musical (2008), Toponímia de Rafelguaraf (2015), Fàtima de Berfull, Històries d’un alamí i Aventura a Tunísia. Ha guanyat el premi 25 d’abril Vila de Benissa (1998), el Valldigna (2000), el segon del Mossèn Còdol d’Igualada
(2002), el Ciutat de Torrent (2003) o el Poble de Barxeta, tant en la modalitat juvenil (2007) com en la de novel·la (2016). Podem trobar articles seus en revistes
diverses, llibres de festes i en el diari Levante-EMV. Des de l’any 2006 que gestiona el blog Notes de l’exili.

Selecciona idioma