Skip to content

Berna Blanch va nàixer fa quaranta-nou anys a Catarroja. Va ser un dels fundadors del Cercle Poètic Argila de l’Aire i fruit d’este treball i juntament amb Ana Pastor edità durant sis anys la revista de creació Diàfora.
Treballa com a tècnic de seguretat i li agrada escriure, cisellar el foc i retenir la calor en la paraula, ser paisatge, caminar alentint el pas i trobar la bellesa. Des de fa onze anys viu a Torrent, procura gaudir de la vida i deixar-se dur per les coses intangibles.
Dins de l’àmbit poètic ha guanyat el Certàmen literari d’Almussafes, el Josep Mª Ribelles de Puçol, el Josep Fàbregues i Capell de la Vila de Sallent del Bagès, el de Creació Poètica de Paiporta, el Ciutat de Torrent, el premi de poesia Editorial Montflorit de Cerdanyola del Vallès, el Joan Perucho, Vila d’Ascó, el Benvingut Oliver de Catarroja i el Ibn Jafadja (Ciutat d’Alzira).
Ha publicat el recull Racons oberts (Ajuntament d’Almussafes, 1995) i els poemaris Els buits que camine (Ed. Germinal Poesia, 1999), La claror del llamp (Ed. Brosquil, 2001), El baf de l’espill (Ed. Brosquil, 2002), Arran de terra (Ajuntament de Sallent, 2003), La llum antiga (Ed. Tàndem, 2004), Incorpòria (Ed. Tabarca, 2007), El tacte del reflex (Ed. Montflorit, 2008), Espiga (Ed. Meteora, 2009), Pol·len (Ed. Bromera, 2011) i De la Transparència (Ed. Perifèric, 2013).
Treballant en prosa ha publicat la novel·la de gènere fantàstic Apunts d’altres móns, guanyadora del XXVII Certàmen Vila de Puçol (Ed. Onada, 2012) i la novel·la de narrativa juvenil Presències (Ed. Tabarca 2014).

     

Selecciona idioma