Skip to content

CAMPEROL, SINDICALISTA I COOPERATIVISTA

Les memòries de Ximo Bosch i Pastor mostren tota una vida d’experiències personals. Però també relaten el context d’una societat que ha estat subjecte d’enormes transformacions en les darreres dècades.Des de la serenitat de qui valora el conjunt del seu passat, la mirada de l’autor abraça de manera incisiva la segona meitat del segle XX i el primer quart del segle XXI. Ens parla de la duríssima misèria de la posguerra, de la repressió del franquisme, de les esperances de la Transició, de la construcció de la democràcia actual, de les característiques dels temps presents.
Els records de Ximo Bosch i Pastor ens porten des de les particularitats del món rural a Riola i Cullera (durant la seua infantesa i joventut) fins a les intenses transformacions del sector agrari, amb especial referència a la funció del cooperativisme. Aquesta obra també ens conta nombrosos episodis de l’emigració dels jornalers i temporers valencians. I ens explica dinàmiques rellevants en la configuració inicial del sindicalisme agrari i també de la política municipal.
L’autor es presenta en les seues memòries com un fill del seu temps i de la part de la societat en la qual va nàixer, va créixer i es va desenvolupar com a persona. Forma part de la generació que va rebutjar la foscor de la dictadura i es va implicar activament en la vertebració democràtica d’un País Valencià modern. A banda de les circumstàncies biogràfiques narrades, es tracta d’un llibre que ens invita a reflexionar des de la trajectòria d’una persona que ha viscut fets molt rellevants de la nostra història recent.

Llegeix un fragment prement ací CAMPEROL, SINDICALISTA

Selecciona idioma