Skip to content

ENRIC CASADO

 

Enric Casado Navarro. Sueca, 1961. És mestre i treballa en l’ensenyament públic. Fa molts anys fou corresponsal en Ecos de la Ribera, Levante i Noticias al Dia, i va fer programes a Ràdio 5 de Sueca i en Ràdio Ribera. Ha fet disseny gràfic, fou Coordinador juvenil de l’Ajuntament de Sueca, i a finals dels 90 fou Director d’Organització del Concurs Internacional de Paelles de Sueca.
Porta escrivint des de sempre, i ha guanyat diversos certàmens literaris des dels anys 80. Ha publicat molts d’articles i relats, tant en premsa com en llibres de festa i de falles de molts pobles. En 2010 va publicar un llibre sobre l’obra de teatre Un assaig fet en regla de Josep Bernat i Baldoví, que va rebre una beca de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i en 2016 va col·laborar amb un relat en el llibre col·lectiu Impostures, blablablismes, i altres koales.
Punts de Vista és la seua primera publicació. Té altres llibres en el calaix, tant de narrativa com de poesia.
També és músic, guitarrista i cantant. En els 80 va participar en la moguda valenciana, formant part de diversos grups de pop-rock. En 2005 va gravar amb Ernesto Ruiz el disc Canciones Perdidas. Li agrada actuar en solitari, però també forma part del grup Guitarres i dolçaines, que va fundar amb Salvador Lamolda “Mondu”, on interpreta les seues pròpies cançons. També ha dirigit la part musical i actua en diversos espectacles musico-poètics, com Ovidianes 2.0, Conta-Poemes, o Allau de Llengua amb el rapsode David Vid. Ha acompanyat en moltes ocasions amb la guitarra a poetes quan reciten.

Selecciona idioma